Johann Sebastian Bach a Bohunka Waageová

Výstavy

Malířka a grafička Bohunka Waageová si vytvořila a postupně kultivovala vlastní nezaměnitelný výtvarný styl. V současné době vystavuje soubor osmnácti obrazů v pražské pasáži Černá růže, kde má svoji reprezentační prodejnu společnost TrustWorthy Investment. Ta nabízí například investiční diamanty, špičkové šperky, mince a medaile, také investiční zlato, stříbro či platinu. V těchto prostorách se nyní představí i výtvarné šperky malířky a grafičky Bohunky Waageové při výstavě jejích olejomaleb z posledního období.

bohunka cerna ruze 1Okouzlující výstavu plnou pozitívní energie, která z obrazů Bohunky Waageové vyzařuje, zahájil předseda představenstva TrustWorthy Michal Spurný. O hudební zážitek, který byl vlastně takovým uměleckým dokonale vybroušeným diamantem, se postaral houslový virtuos Jaroslav Svěcený. Zahrál skladby Johanna Sebastiana Bacha a po svém vystoupení složil Bohunce Waageové hold, když řekl, že Johann Sebastian Bach a současné umění, prezentované na výstavě Bohunkou Waageovou, spolu souzní, jakoby mezi nimi ani neležela tří staletí.

Aktuální výstava obrazů Bohunky Waageové v pražské pasáži Černý růže je zamyšlením nad životem, do kterého přináší světlo, radost a lásku.

bohunka cerna ruze 2Bohunka Waageová je svými díly zastoupena nejenom v mnoha galeriích, ale její tvorbu vyhledávají i soukromní sběratelé a milovníci umění. Je aktivní i ve výstavních sálech, připomeňme například její úspěšnou výstavu Poezie stromů, kterou připravila kutnohorská ArcusGallery v pražské komorní galerii a vinárně U Posledního osoudu. Nedávno umělkyně dokončila pro ArcusGallery triptych Tři grácie, který je i součástí výstavy v Černé růži, a pracuje na bibliofilii Křížová cesta, souboru grafických listů, které provede v leptu a akvatintě.

xxx mim hlavickaAutor: MiM
Snímky: Archív autorky
Autor je šéfredaktorem webu Putování za uměním

O dalších výstavách u nás i v zahraničí si můžete přečíst na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery