Didgeridoo mág a básnířka v Art Space

Pozvánka

Ve čtvrtek 25. dubna 2019 od 19:00 hodin doslova ožije další z IMPRO Woo večerů herečky, zpěvačky, pohybové performerky a básnířky Jitky Osičky, a to na téma Všanc. Do pražské koncertní galerie Art Space si ke spolupráci přizvala mladého hudebníka Ondřeje Glogara, který se věnuje hře na pravěký domorodý nástroj didgeridoo.

vsanc 1vsanc 5Ondřej Glogar hraje na didgeridoo už déle jak sedmnáct let a procestoval s ním velký kus světa. Založil také několik hudebních uskupení, například Yedhaki:Nautika, se kterou vydal dvě alba (Audiohalucinace a Transcendance). Odehrál na tisíc koncertů a vystoupení v rámci domácích i světových festivalů.

V roce 2016 přibral do svého koncertování také kosmický handpan, který bude na improvizačním večeru tvořit nedílnou součást podkresu.

Ondřej Glogar patří mezi zakladatele projektu Organic Tribal Stage, se kterým objel již několik českých festivalů, jako například Peruc 2017, Fenix 2017, UfoBufo 2018 a za podpory československé didgeridoo scény vybudovali projekt, ze kterého vyrostla jeden z hlavních stage festivalů.

vsanc 2vsanc 3Československá subkultura didgeridoo a handpan music nádherně vzkvétá a má mnoho následovníků i mezi mladými hudebníky. IMPRO Woo večer, který se definuje jako žena improvizátor – muž bubeník, tedy bude tentokrát ve znamení zpěvu, tance, stand-up výstupů, ale také didgeridoo a možná i básní...

To vše v kombinaci Jitka Osička a Ondřej Glogar neboli herecká improvizace a didgeridoo rytmy.

Autor: tz

vsanc 4Další divadelní pozvánky najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery