Další ImproWoo večer bude ve znamení zorniček...

Pozvánka

Páteční večer (26. října 2018) bude v v příjemném prostředív pražského Mohaji Café patřit zorničkám, zorným úhlům pohledu a možná i úrodným polím. Herečka, zpěvačka, improvizátorka a básnířka Jitka Osička za doprovodu bubnů Davida Maudera rozžijí další téma hodinových komponovaných večerů.

jitka zornickova 1jitka zornickova 2Zpěv, tanec, stand-up výstupy, handpan, djembe, šamanský buben v kombinaci s jedinečnou a neopakovatelnou atmosférou při svitu svic a jednoho reflektoru.

„Proč Zorničková? Pro vnímavost očí, uvědomění si rychlostí a tempo-rytmů vlastního zraku a světa v souvztažnosti s pocitem, který nese hudba. Kdo ví, co se bude dít? ImproWoo večer přináší mnohá překvapení,“ odpověděla Jitka Osička na naši otázku.

jitka zornickova 3jitka zornickova 4Z minulých večerů uvádíme témata: Pra-linky, BleskovkaH(o)ubičky a další. Opomenout samozřejmě nemůžeme ani básnickou sbírku Sladěno medem, kterou Jitka Osička nedávno vydala.

Umělkyně často pracuje s retrospektivou. Během večera se vytváří kompozice, která je sama o sobě uceleným obrazem postupně odkrývajícím možnosti lidského potenciálu v hlasové, herecké a pohybové rovině. David Mauder pak celý večer podbarvuje a zceluje hrou na hudební nástroje.

jitka zornickova plakatVše plyne samovolně, tudíž bez přípravy. Srdečně tímto zveme na pocitový Woo večer, v před-slavnostním čase v hábitu zorniček a jejich polí...

Autor: tz
Snímky Mariana Zajíčka

Další divadelní pozvánky najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery

jitka zornickova 5jitka zornickova 6