Divadelní festival Kutná Hora nabídne pohádky na Palackého náměstí i inscenace v interiérech sedleckého pivovaru

Pozvánka

Pátý ročník Divadelního festivalu Kutná Hora, který se koná od pátku 6. září do soboty 7. září 2019, bude letos plně pod taktovkou pražského Divadla X10. Nabídne netradiční prezentaci autorského divadla v mezinárodním měřítku s důrazem na aktuální témata.

Na pohádky pro děti se návštěvníci mohou přijít podívat přímo na Palackého náměstí, ostatní inscenace se odehrají v interiérech sedleckého pivovaru v Zámecké ulici. Právě sedlecký pivovar bývá veřejnosti zpřístupněn pouze výjimečně, a potěší tak jistě milovníky netradičních míst.

festival kh 1„Těšit se můžete na to nejlepší ze současného nezávislého divadla, například na A Studio Rubín, bratislavské divadlo S.T.O.K.A, ale také na umělce z Itálie a Polska a samozřejmě Divadlo X10. Na Palackého náměstí pak vystoupí jedny z nejlepších divadel pro děti Toy Machine nebo LokVar,“ řekla Lenka Havlíková, ředitelka Divadla X10.

Představení pro děti na náměstí budou zdarma. Na jednotlivé inscenace v sedleckém pivovaru pak za 100 korun za jeden vstup. Je možné také zakoupit permanentky.

Kromě zajímavých představení se diváci mohou zúčastnit také diskuze s divadelními režiséry (Blaho Uhlár, Jan Nebeský a Jan Frič), diskuze o nezávislém evropském divadle nebo pohybovém divadle v České republice a Rusku. I tento rok bude možné vidět inscenaci, která vznikne přímo na festivalu, tentokrát v podání Kultu hanby a bude jej zakončovat.

Divadelní festival Kutná Hora založili v roce 2015 kulturní manažer Kryštof Koláček společně s enfant terrible české divadelní kritiky Vojtěchem Varyšem. Divadelní festival pořádal od jeho vzniku spolek Kulturní invaze. Divadlo X10 se festivalu účastnilo od jeho počátku, v roce 2018 bylo spolupořadatelem a od roku 2019 jej plně převzalo.

Autor: tz, red
Zdroj: Kutnohorské listy

Další divadelní pozvánky najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery