Malířské šperky Bohunky Waageové

Vernisáž

V pražské pasáži Černá růže má společnost TrustWorthy Investment svoji reprezentační prodejnu. Nabízí například investiční diamanty, špičkové šperky, mince a medaile, také investiční zlato, stříbro či platinu. V  těchto prostorách se nyní představí i výtvarné šperky malířky a grafičky Bohunky Waageové při výstavě jejích olejomaleb z posledního období.

Bohunka Waageová je svými díly zastoupena nejenom v mnoha galeriích, ale její tvorbu vyhledávají i soukromní sběrateklé a milovníci umění. Je aktivní i ve výstavních sálech, připomeňme například její úspěšnou výstavu Poezie stromů, kterou připravila kutnohorská ArcusGallery v pražské komorní galerii a vinárně U Posledního osoudu. Nedávno dokončila pro ArcusGallery triptych Tři grácie, který bude jistě ozdobou výstavy v Černé růži, a pracuje rovněž na bibliofilii Křížová cesta, souboru grafických listů, které umělkyně provede v leptu a akvatintě.

sperky bohunkaPožádali jsme Bohunku Waageovou o pár vět k její blížící se výstavě...

Společnost s drahými kameny a zlatem TrustWorthy, se věnuje nejenom svými aktivitami, ale má i širší záběr. Když mi nabídli, abych v jejich reprezentačních prostorách uspořádala výstavu mých olejomaleb. ráda jsem tuto výzavu přijala. Přece jenom je to trochu jiné, než vystavovat v běžné galerii, jiné prostředí, jiní lidé... Především mě však těší, že mají zájem kromě svých obchodních aktivit i o umění. Bude to pro mě něco nového a jsem zvědavá, jak to na mě zapůsobí...

Výstava olejovaleb Bohunky Waageové bude v pražské pasáži Černá růže zahájena vernisáži od 18:00 hodin v pondělí 21. listopadu 2022. O hudební zážitek se postará jaroslav Svěcený.

xxx mim hlavickaAutor: MiM
Snímek Jiřího Vlastníka
Autor je šéfredaktorem webu Putování za uměním

O vernisážích dalších výstav výtvarného umění u nás i v zahraničí se dočtete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery