Fotoobrazy Milana Váchala v plzeňské Visio Art Gallery

Vernisáž

Vernisáží ve čtvrtek 1. února 2018 bude od 17:00 hodin v plzeňské Visio Art Gallery zahájena nevšední výstava fotoobrazů Milana Váchala nazvaná Fotoobrazy.

Fotograf Milan Váchal (* 1965) ve svých dvaadvaceti letech emigroval do Rakouska. Ve Štýrském Hradci se stal dvorním fotografem divadelních skupin Echitna Theater a Theater Marz, se kterými částečně spolupracuje dodnes. Po návratu do Česka v roce 1991 se stal uměleckým fotografem Divadla J. K. Tyla v Plzni.

Od roku 1993 se živí jako volný fotograf. Spolupracuje s tištěnými médii Plzeňský deník, Blesk. Report, Rock&Pop, Pes, přítel člověka, Vital a Regenerace. Zabývá se především fotografií technickou a reklamní, leteckou i reportážní, makrofotografií, uměleckou-výtvarnou fotografií a portrétní tvorbou.

Známý plzeňský fotograf Milan Váchal prezentuje na únorové výstavě fotografií v plzeňské Visio Art Gallery tři kolekce fotoobrazů ze své nejnovější tvorby.

pozvanka vystavaV první části představí divákům zajímavá a malebná zákoutí z české i německé strany Šumavy. Tyto velkoformátové fotografie jsou vytištěny na malířském plátně o rozměru až 1500 x 1000 milimetrů. Druhou část prezentace tvoří fotoobrazy z cest po Řecku, Francii a Itálii, které jsou vytištěné na dibondových deskách, což velmi zvýrazňuje atraktivitu fotografovaných témat. Třetí částí výstavy jsou fotografie architektury moderního Berlína. Pro toto téma zvolil autor adjustaci fotografií na plexiskle – vizuálně též velmi zajímavá a pro oko diváka působivá varianta zpracování fotoobrazů.

Výstavu Milana Váchal: Fotoobrazy můžete v plzeňské Visio Art Gallery navštívit do pátku 23. února 2018.

Autor: MiM

O vernisážích dalších výstav výtvarného umění u nás i v zahraničí se dočtete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery