Boží mlýny – hodně spolehlivá firma...

Vernisáž

Vernisáž výstavy nekonvenční autorky Mileny Kantorové s názvem Boží mlýny – hodně spolehlivá firma zahájí ve čtvrtek 26. října 2017 od 16:30 hodin v interiéru výstavních prostor kavárny Warewa v Ostravě uznávaný znalec a propagátor východní filozofie a terapeut celostní medicíny Andrew A. Urbiš.

Přijďte i vy nahlédnout do světa fantazie, kde se snoubí vtip, sny a realita… Stěžejní v tvorbě ostravské rodačky Mileny Kantorové zůstávají mnohovrstevnaté velkoplošné ilustrace, z nichž některé zde budou k vidění. Tentokrát však návštěvníky autorka obrazů vtáhne kromě jiného i do svého vlastního světa, který překvapí svojí neotřelou osobitostí.

kantorova 2„Nedílnou součástí vernisáže bude hudební vystoupení muzikanta a písničkáře Václava Fajfra, Ostravana tělem i duší, který svojí heligonkou evokuje rozvernost pojetí písní a v symbióze doplní tentokrát nevážná témata a vtipnost olejomaleb autorky,“ řekla kurátorka výstavy Silvie Lišková.

Spojení Mileny Kantorové s českou folkovou a bluesovou scénou není v současnosti náhodné. Mezi jejími obrazy nebude na této vernisáži chybět ani olejomalba pojmenovaná Papírové loďky, která posloužila jako základ designu pro obal CD Žiju v papírové loďce známého písničkáře a kytaristy Mikeho Fojtíka. Ten slavnostní křest zmíněného CD chystá už ve středu 13. prosince 2017 v ostravském klubu Parník.

Výstava Mileny Kantorové Boží mlýny – hodně spolehlivá firma bude v kavárně Warewa v Puchmajerově ulici v Ostravě přístupná veřejnosti denně od 9:00 do 19:00 hodin až do února 2018.

Text a snímky: Lenka Hatlapatková

O vernisážích dalších výstav výtvarného umění u nás i v zahraničí se dočtete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery