Výstava obrazů Miloslava Mouchy v čáslavském divadle

Pozvánka

V úterý 3. října 2017 byla slavnostně zahájena výstava obrazů česko-francouzského výtvarníka Miloslava Mouchy, které jsou nyní až do neděle 26. listopadu 2017 k vidění v prostorách Dusíkova divadla.

Úvod vernisáže patřil hudebnímu vystoupení žáků Základní umělecké školy Jana Ladislava Dusíka a poté již následovaly proslovy organizátora výstavy Davida Nováka, starosty města Jaromíra Strnada, kurátora výstavy a ředitele Galerie výtvarných umění v Mostě Petra Svobody či ředitelky Dusíkova divadla Evy Albrechtové.

Miloslav Moucha je profesorem École des Beaux-Arts ve francouzském Besançonu a patří k několika málo českým výtvarníkům, kteří se po emigraci z Československa v roce 1968 výrazněji prosadili v zahraničí. Svými obrazy je kromě jiných prestižních sbírek a galerií zastoupen v pařížských Centre Georges Pompidou, Musée National d’Art Moderne, Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris a také v pražské Národní galerii. Na čáslavské výstavě jsou poprvé prezentována jeho nejnovější díla. Výstavu pořádá spolek Triatřicet ve spolupráci s vedením Dusíkova divadla.

Text a snímek: zak
Zdroj: Obzory Kutnohorska

Další pozvánky na výstavy výtvarného umění u nás i v zahraničí najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery