Krajského kola přehlídky dětských sólových recitátorů se v kutnohorské knihovně zúčastnilo 91 soutěžících

Reportáž

Krajského kola přehlídky dětských sólových recitátorů Dětská scéna 2024 pořádané od úterý 22. dubna do středy 23. dubna 2024 kutnohorskou knihovnou se zúčastnilo 91 recitátorů ve čtyřech věkových kategoriích.

knihovna recitace 1knihovna recitace 2Přehlídky se účastní jednotlivci ze základních škol, nižších ročníků gymnázií, základních uměleckých škol, domů dětí a mládeže a dalších institucí. I Kutná Hora má své reprezentanty a to Ellen Buriánkovou ze ZŠ Kamenná stezka, Žanetu Trešlovou ze ZŠ Žižkov, Annu Benešovou ze ZŠ Žižkov, Evu Procházkovou ze ZŠ TGM, Marii Kasýkovou za ZŠ Žižkov.

knihovna recitace 3knihovna recitace 4knihovna recitace 5Jak uvedla Lenka Frankovicová z kutnohorské knihovny, která má soutěž na starosti, mezi hlavní kritéria hodnocení a výběru recitátorů do vyšších kol patří přirozenost dětského projetu, umělecká hodnota textu, ale i celková úroveň a kultura projevu. Krajské kolo přehlídky je postupové do celostátního kola.

Text a snímky: Monika Pravdová
Zdroj: kutnohorskelisty.cz

Další reportáže ze světa knih a audioknih najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku Antikvariátu U Skleněné kašny