Kniha Z Bureše Babišem bude mít pokračování Můj stát, moje firma

Knižní novinky

Investigativní autor Tomáš Lemešani pokračuje po knize Z Bureše Babišem v mapování české politické scény. Publikace Můj stát, moje firma už se nevěnuje historii, ale žhavé současnosti.

„Titul odhaluje třeba skutečnou výši dotací, které pobírají firmy, jejichž konečným uživatelem výhod je Andrej Babiš, jejich neobvyklý úspěch v získávání veřejných zakázek či to, co může za těmito úspěchy stát,“ uvedl Tomáš Lemešani.

Autor navazuje na publikaci Z Bureše Babišem, kterou vydal v roce 2017. Zatímco v první knize monitoruje podnikatelskou historii Andreje Babiše před jeho přímým vstupem do politiky, nový titul Můj stát, moje firma pojednává o tom, co se u nás děje teď.

Můj stát, moje firma se věnuje otázce konfliktu zájmů a stavu, kdy veřejné peníze slouží zájmům velkopodnikatelů,“ tvrdí Tomáš Lemešani.

Autor působil jako ekonomický a investigativní novinář v českých a slovenských médiích, jsou to například Euro, E15, idnes.cz, Centrum nezávislé žurnalistiky, Týždeň či Hospodárske noviny. Podporu pro vydání nové knihy hledá na Hithit.com.

Autor: Stanislav Dvořák
Zdroj: Novinky
Zdroj snímku: Hithit

O dalších knižních novinkách si můžete přečíst na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku Antikvariátu U Skleněné kašny