Podzim s Milanem Drobným

Se chotí Danou na Zanzibaru

Pozvánka

Tento souputník Karla Gotta či Evy Pilarové, přední star české populární hudby zlatých šedesátých až devadesátých let a usměvavý majitel platinové desky legendárního hudebního nakladatelství Supraphon za dva milióny prodaných desek v roce 1994, patří k aktivním příslušníkům generace 55+, jak cestovní kanceláře nazývají své zákazníky seniorského věku.

My jsme ho potkali na besedě pro více jak stovku klientů CK Quality Tours v rámci dotovaných zájezdů pro seniory na Mar Menor. Během příjemného společenského večera se Milan Drobný přiznal, že se do La Mangy, vyhlášené rekreační zóny na jihu Španělska, během svého zářijového pobytu takříkajíc zamiloval.

drobny 2drobny 3Jeho přítomnost v zájezdu s koupáním ve dvou mořích a absolvovanými zdravotními procedurami léčivého bahna vyvolala velký zájem mezi ostatními rekreanty. Musel jim splnit velké přání a o jednom z volných večerů ve čtyřhvězdičkovém hotelu Roc Doblemar svolit k besedě pro sto padesát českých turistů. Zavzpomínal u dobrého červeného z hotelového rohu hojnosti na své začátky v orchestru Karla Krautgartnera. Povyprávěl veselé historky ze své umělecké kariéry a ledacos prozradil i o svých pěveckých souputnících od Korna, Schelingera či Blechové a Matušky až po Vondráčkovou, Pilarovou a další. Mnohé zvědavce překvapil sdělením, že je členem Obce spisovatelů a napsal deset knih i scénáře a texty k písničkám. Nakonec dodal, že před časem vydal CD V opeře, kde si zaexperimentoval a tenorové árie přetransponoval pro svůj hlas, tedy basbaryton. To ještě nikdo v Česku ani na světě neudělal! Troufnul si na to, neboť operu studoval na konzervatoři, a jelikož i pěvec roky zraje jako víno, dnes k tomu nastal ten pravý čas. Závěrem besedy, která se protáhla na dobré dvě hodiny, mu kdosi položil otázku, kde v zahraničí se mu nejvíce líbí. Milan Drobný se nechal slyšet, že u teplého moře, kde je málo turistů, pročež byl velmi spokojen s letošním mimosezónním pobytem v Murcii, který vřele každému doporučuje.

Proč?

Zajímalo nás o několik dní později...

„Perfektní hotelové služby, vynikající servis. Opulentní snídaně, obědy i večeře formou švédských stolů, hotové lukulské hody. Vína kdo co vypil v ceně. Ale především teplé moře nejen v září, ale i říjnu. Svého času si tady léčily své rány římské legie, dnes jsou zde světově vyhlášené jak bahenní lázně, tak i přírodní místa, kde si můžeme aplikovat bahno sami, jak uznáte za vhodné. Neodolali jsme ani my s mou ženou Danuškou a potvrzuji, že to bahno skutečné léčí! Jen to chce minimálně sedmidenní kůru.

Od hotelového bazénu je to doslova pár kroků k lehátkům (v ceně zájezdu!) na břehu „mrtvého“ moře, kde si našinec prohřeje pohybový aparát. Lepší pohoupání ve vlnách Středozemního moře na druhé straně „rukávu“ La Mangy po přeběhnutí čtyřproudé silnice stěží někde zažijete. Navíc s koncem letní sezóny odjeli všichni němečtí, skandinávští a angličtí hosté. Pláže osiřely a všude zavládl klid, a ceny v tavernách a obchodech šly dolů.

drobny 1Po šňůře koncertů jsem z Prahy na Mar Menor odjížděl utahaný jak to kotě, vrátil jsem se o deset let mladší!“

Nevěříte? Přijďte se tedy osobně přesvědčit na listopadový koncert Milana Drobného v pražském Divadle U hasičů, kde bude mít v pátek 3. listopadu 2017 se skupinou Nadrobno hosta nad jiné seniory oblíbeného – Yvettu Simonovou, čerstvou nositelku státního vyznamenání, která v ten den oslaví 89. narozeniny.

Jako velké překvapení pak Milan Drobný se svojí kapelou chystá koncerty zjara příštího roku pod sloganem MDŽ – Milan Drobný Ženám. To už ale bude jiný článek...

Autor: Ivan Černý
Zdroj snímků: Archív

Další pozvánky na zajínavá hudební vystoupení u nás i v zahraničí najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery