Film Dívka s knihou bodoval na mezinárodním festivalu UNICA v Dortmundu

Divadlo

Kutnohorská Tylova herecká škola slaví další úspěch s filmem Dívka s knihou! Po umístění v krajském kole přehlídky Český videosalon ve Zruči nad Sázavou a v celostátní soutěži v Ústí nad Orlicí byl snímek nominován na mezinárodní festival UNICA do německého Dortmundu.

Tam se spolu s dalšími krátkými filmy v české kolekci ucházel o přízeň mezinárodní poroty v konkurenci třiceti zemí světa. Festival, který se konal od 5. do 12. srpna 2017, promítl desítky kinematografických počinů.

Do České republiky nakonec putovala tři ocenění – mezi ně právě patřil i snímek Dívka s knihou.

„Je to neuvěřitelný úspěch. Když si vybavím, za jakých podmínek loni film vznikal,“ zmínil producent a vedoucí herecké školy Václav Veselý a doplnil: „Snímek byl hotov za pouhých osmačtyřicet hodin. Na jeho vzniku se od námětu, napsání scénáře, pořízení záběrů až po postprodukci, ve svých rolích i na jednotlivých pozicích filmového štábu podíleli účastníci Prázdninové herecké školy v kaňkovské Mozaice pod režijním lektorským vedením Jaroslava Berana. Všem hercům a tvůrcům děkuji a blahopřeji!“

Příběh by se dal shrnout do věty: Když hrdina z knížky ožije v myšlenkách čtenářky, co bude potom, až dočte poslední stránku? Film Dívka s knihou můžete zhlédnout zde.

Podobně, jako v roce 2016, se i letošní účastníci Prázdninové herecké školy pustili do natáčení filmu. Snímek režiséra Jaroslava Berana a kameramana Jakuba Sloupa s pracovním názvem Max chystá světovou premiéru na začátek října 2017 do kina Modrý kříž v Kutné Hoře. Diváci tam uvidí i další filmy z produkce herecké školy.

Text a snímky: Diana Kovandová
Zdroj: Kutnohorský deník

Další zajímavosti z divadelního dění u nás i v zahraničí najdete na webu Putování za uměním zde nebo na facebooku ArcusGallery